Tokijuje įkurta „KAI“ įmonė gamina peilius daugiau nei 100 metų. „KAI“ – tai vienas iš didžiausių virtuvės peilių gamintojų pasaulyje, kur pagrindinis dėmesys yra skiriamas kokybei. Įmonės filialai yra Tokijuje Honkonge, JAV bei Vokietijoje. Visa produkcija gaminama pagal japonų senovines tradicijas, tokiu būdu buvo gaminami senovės samurajų kardai.
• Ši virtuvės peilių serija – viena iš geriausių Damasko plieno produktų linijų visame pasaulyje. Rankų darbo apdaila, grožis ir tikslumas – ši produktų linija idealiai tiks kiekvienam. • Idealiai išgaląsti ašmenys garantuoja neprilygstamą aštrumą. Puikiai subalansuotas peilio svoris neleidžia pavargti raumenims.
Aukščiausios kokybės Damasko plienas
SHUN peilių gamyboje naudojamas Damasko plienas gaminamas vienas ant kito sluoksniais klojant metalų lydinius ir iš jų suformuojant vientisą lydinį. Šio proceso metu dėl skirtingų metalų sluoksnių charakteristikų suformuojamas mirguliuojantis raštas, kuris matomas ant ašmenų. SHUN peiliai turi 32 metalo sluoksnius abiejose plieno pjovimo šerdies pusėse.
SHUN meistrai rankomis galanda kiekvieno peilio ašmenis tuo pasiejant idealų aštrumą.
Gamyba
„KAI“ peiliai iš kitų virtuvinių peilių išsiskiria savo puikiu dizainu ir itin aštriais ašmenimis. Peiliai gaminami vadovaujantis Seki kardų gamintojų patirtimi. Kiekvienas peilis gaminamas patyrusių specialistų. Gaminimo procesą sudaro bent 100 rankomis atliekamų etapų. Tradiciniai japoniškų durklų ir kardų gaminimo metodai kasdien įkvepia „KAI“ gamyklose dirbančius meistrus. Ginklų gaminimo tradicijų, naujausių technologijų ir puikios kokybės medžiagų derinys garantuoja, kad kiekvienas pagamintas peilis būtų tikras funkcionalus meno dirbinys.
Peilių savybės
• Šefo peilis: geležtės ilgis – 20 cm, rankenos ilgis – 12,2 cm;
• Universalus peilis: geležtės ilgis – 15 cm, rankenos ilgis – 10,4 cm;
• Skutimo peilis: geležtės ilgis – 9 cm, rankenos ilgis – 10,4 cm;